Purhab szigetelés előnyök-hátrányok, feketén-fehéren

Palatető felújítás, tetőszigetelés

Purhab szigetelés előnyök-hátrányok, feketén-fehéren

Kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságok, vízszigetelő, egészségre ártalmatlan, tökéletes tapadás, hőhídmentesség, varratmentesség, sokrétű felhasználhatóság. Tényleg ennyire hatékony a purhab szigetelés?

Purhab szigetelés előnyök-hátrányok, feketén-fehéren

Kezdjük már az elején néhány fontos megjegyzéssel:

  1. Én egy kivitelező vagyok, aki használja a szórt purhab technológiát.
  2. Nem vagyok kémikus, csupán kivitelezés során szerzett tapasztalataim osztom meg.
  3. A fenti okokból kifolyólag ezen bejegyzést személyes tanácsnak szánom azok számára, akik felújítás előtt állnak és infókat gyűjtenek.

Púrhab szigetelés lapostetőn

Honnan jön a purhab? Milyen igényeket hivatott kielégíteni a purhab szigetelés? Mikre kerestek a tervezők megoldást?

A poliuretánokat az IG Farben leverkuseni laboratóriumának dolgozói, Otto Bayer professzor és munkatársai, fejlesztették ki 1937-ben*. A PURhab egy olyan anyag, amelyet már régóta alkalmaztak hőszigetelésre. Sőt. Felhasználásuk az autóipratól a bútoriparon át, igen széleskürű. A kemény polurethánokat az építőipar is korábban felfedezte, azonban a szórásos technoilógia teljesen újkeletű.

Miért jobb a szórás? Miért kellett eddig várni a technológiára?

A nehezen elérhető helyekre is könnyen eljuttatható, varratmentes megoldás. Gépesítve könnyen és gyorsan kis stábbal alkalmazható. Viszont nagyon érzékeny a felasználás pillanatában a saját és külső hőmérséketre, illtve a páratartalomra. Igen nehéz megoldani a nagy mennyiségű szállítását, melegítését és cirkuláltatását a szórásos folyamat során.

Mi lett a pozitív végeredmény? A purhab szigetelés előnyei:

Purhab szigetelés előnyei

A purhab sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Kiszáradva szagtalan, égést nem tápláló hab, több felültre is nagyszerűen tapad. Száraz állapotában kemény és térfogattartó. Pár mm-es résekbe is behatol kifújása során, kitölt minden rendelkezésére álló teret.

Huzatmentessé teszi a tetőteret, falüreget, zugot, emellett páraszellőző tulajdonságának köszönhetően nem tárolja a nedvességet a szarufák között, a lambéria mögött.

Kikeményedés után oldhatatlan, nem bomlik el, nem öregszik, nem gombásodik. Akadályozza a penészesedést, dohosodást. Alkalmazása során nincs vágási veszteség, maradék, nincs anyagszállítási költség, szemétszállítási díj. 

Öregedésével nem válik szivacsossá, nedvszívó hatásúvá, sőt önszárító, kiszellőző tulajdonságú marad mindvégig. Nem számít veszélyes anyagnak, egyszerű kommunális hulladékként kezelhető a bontott szigetelés.

 

És nézzük az árnyoldalakat is! A purhab szigetelés hátrányai:

A purhab szigetelésről

Nagyon érzékeny a hőmérsékletre. Értem ezalatt a külső hőmérsékletet és a komponensek alaphőmérsékletét. Mivel gépesített, a gép kezelésének pontossága kulcsfontosságú. Ezek az airless rendszerű reaktorok igencsak precíz üzemeltetést igényelnek és még emellett is könnyen kopnak alkatrészeik, melyek pótlása nem olcsó. Ez ugyebár legyen a kivitelező gondja.

Nem mindegy mely gyártó mely alapanyagát választjuk és mennyire ügyes a kollégák keze. Az alapanyag nem vészes árú, a prémium szigetelésekhez képest igencsak versenyben van, viszont ügyetlenül könnyedén elpazaroljuk az alapanyagokat.

Fontos a jó előkészítés. Habár többféle felültre kiválóan tapad, beláthatjuk, hogy a poros gerendához még a purhab sem tud. Fontos a jó utókezelés is. Mivel nem UV álló olyan helyeken, ahol napfény éri, pl. lapostető szigetelés esetén. Gondoskodni kell ezért a hosszútávú UV stabilitásról.

Kizárólag falak hőszigetelésére nehézkesen alkalmazható, mivel előre feltöltendő teret kell neki építeni. Ha kizárőlag lapostető vízszigetelése a cél, egy egyrétegű bitumenes lemezszigetelés árával nem tud versenyre kelni.

A purhab szigetelés jó üzlet a megrendelőnek?

A purhab szigetelés jó üzlet

 

Alapvetően olyan hátrányokat tudok felsorolni, amelyek inkább az alklamzása során felmerülő megoldandó gondok, amelyek a kivitelező vállát nyomják majd.

Minden esetben külön-külön meg kell vizsgálni, hogy érdemes-e vagy sem. Más-más épület, élethelyzet és elvárások szülhetnek érdekes konklúziókat. Ettől függetlenül könnyen beláthatjuk, hogy egy sokoldalúan és kiválóan alkalmazható szigetelést sikerült megismerünk a PURhabban.


Figyeljünk oda a kivitelező cég jó gépesítettségére, a kollégák szakértelmére és a felhasznált alapanyagra. Védjük az UV-től és biztosak lehetünk a hosszútávú vízmentességben és energiamegtakarításban.

 

A szórt purhab szigetelés tulajdonságai dióhéjban:


        Mérettartó és kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságú
        Varratmentes egységet alkot, nagyszerűen tapad sokféle felületre
        Széleskörű felhasználása lehetséges
        Összefüggő, hézag- és hőhíd mentes egységet alkot
        Nagy szilárdságú, akár lépésálló, terhelhető kivitelű is lehet
        Gyors kivitelezést tesz lehetővé, nem okoz fennakadást a szigetelés elkészítése
        Páralecsapódás megszűnik, ellenáll a gombák- és a penész károsító hatásainak
        Egészségre ártalmatlan, mosható, tisztítható
        Önkioltó, B2 besorolású
        Várható élettartama jóval 15 év feletti

Remélem érdekes és új megvilágításban sikerült feltüntetnem a purhab szigetelést. Köszönöm, hogy olvasta a tetőszigetelés blogomat.

Üdvözlettel: Adorján Zoltán, műszaki menedzser, ács és tetőfedő

*Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Poliuret%C3%A1nok

 

Kérje ajánlatunkat most!
Debreceni telephelyről országosan:

A tetőszigeteléseket és a tetőfelújításokat debreceni telephelyünkről indulva, előre szervezetten teljesítjük egész Magyarország területén. Sajnos egészen kis javító munkákat nem minden esetben tudunk elvállalni gazdaságosan. Ezért kérjük szíves megértésüket.

Az egész ország területén teljesítjük a megrendeléseket
Tetőszigetelés okosan
Tetőszigetelés blog:
Kérje ajánlatunkat
Szakértő kollégánk 1 napon belül visszahívja!

Tételes árajánlat tetőszigetelésről 48 órán belül, Önnek

Adorján Zoltán
ügyvezető

Tetőszigetelés és palatető felújítás
az ország egész területén:

 • Bács-Kiskun
 • Baranya
 • Békés
 • Borsod-Abaúj-Zemplén
 • Budapest
 • Csongrád
 • Fejér
 • Győr-Moson-Sopron
 • Hajdú-Bihar
 • Heves
 • Jász-Nagykun-Szolnok
 • Komárom-Esztergom
 • Nógrád
 • Pest
purhab szigetelés hátrányok Abony,purhab szigetelés hátrányok Albertirsa,purhab szigetelés előnyök Aszód,purhab szigetelés hátrányok Biatorbágy,purhab szigetelés előnyök Budakalász,purhab szigetelés hátrányok Budakeszi,purhab előnyök Budaörs,purhab szigetelés előnyök Bugyi,purhab előnyök Cegléd,purhab szigetelés előnyök Csömör,purhab szigetelés hátrányok Dabas,purhab szigetelés hátrányok Diósd,purhab előnyök Dömsöd,purhab szigetelés hátrányok Dunaharaszti,purhab szigetelés hátrányok Dunakeszi,purhab szigetelés hátrányok Dunavarsány,purhab szigetelés előnyök Érd,purhab szigetelés előnyök Erdőkertes,purhab előnyök Fót,purhab előnyök Göd,purhab szigetelés előnyök Gödöllő,purhab előnyök Gyál,purhab szigetelés hátrányok Gyömrő,purhab szigetelés előnyök Halásztelek,purhab előnyök Isaszeg,purhab szigetelés előnyök Kartal,purhab szigetelés hátrányok Kerepes,purhab szigetelés hátrányok Kiskunlacháza,purhab előnyök Kistarcsa,purhab szigetelés hátrányok Maglód,purhab szigetelés előnyök Monor,purhab szigetelés hátrányok Nagykáta,purhab szigetelés hátrányok Nagykőrös,purhab előnyök Ócsa,purhab szigetelés hátrányok Őrbottyán,purhab szigetelés előnyök Páty,purhab szigetelés hátrányok Pécel,purhab szigetelés hátrányok Pilis,purhab szigetelés hátrányok Piliscsaba,purhab előnyök Pilisvörösvár,purhab szigetelés előnyök Pomáz,purhab szigetelés hátrányok Ráckeve,purhab szigetelés hátrányok Solymár,purhab szigetelés előnyök Sülysáp,purhab szigetelés előnyök Százhalombatta,purhab szigetelés előnyök Szentendre,purhab szigetelés előnyök Szigethalom,purhab előnyök Szigetszentmiklós,purhab előnyök Taksony,purhab szigetelés előnyök Tápiószecső,purhab előnyök Tápiószele,purhab szigetelés hátrányok Tápiószentmárton,purhab szigetelés hátrányok Tárnok,purhab előnyök Tököl,purhab előnyök Törökbálint,purhab szigetelés hátrányok Tura,purhab szigetelés előnyök Üllő,purhab előnyök Vác,purhab szigetelés hátrányok Vecsés,purhab szigetelés előnyök Veresegyház,
 • Somogy
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg
 • Tolna
 • Vas
 • Veszprém
 • Zala
palacsik

Tetejére