Tetőfelmérés képek alapján

Palatető felújítás, tetőszigetelés

Tetőfelmérés képek alapján

Magam is meglepődtem volna, ha egy szakember azt állítja, hogy tőlem 250km-ről kézzel fogható ajánlatot küld nekem 2-3 fénykép alapján a palatető felújításról, tetőszigetelésről. Jelenlegi tapasztalataim alapján azt állítom, hogy 10-ből 8db magastető felületét pontosan meg lehet határozni pusztán fé

Tetőfelmérés képek alapján

Hogyan zajlik a tetőfelület felmérése fényképek alapján?

Magam is meglepődtem volna, ha egy szakember azt állítja, hogy tőlem 250km-ről kézzel fogható ajánlatot küld nekem 2-3 fénykép alapján a palatető felújításról, tetőszigetelésről. Jelenlegi tapasztalataim alapján azt állítom, hogy 10-ből 8db magastető felületét pontosan meg lehet határozni pusztán fényképek alapján. A dolog, -mint mindig- nem varázslat, nem bonyolult, akár Ön is felmérheti a felújítandó tetőfelületet.


Persze van néhány alapvető feltétel, aminek meg kell felelni:


1)  Fontos, hogy a fedőelemek pikkelyszerűek legyenek, vagy azonosíthatók legyenek a méretük és elhelyezésük folytonos legyen.
A mérés alapvetően a fedőelemek befoglaló méreteire alapoz. Nehezebb felmérni a lemeztetőket, hullámpala tetőket, de odafigyeléssel azoknak is korrekt végeredményeket lehet kihozni.

A legegyszerűbb a síkpala, melynek 40x40 cm a befoglaló méretei.
Mivel a pala a csúcsára állítva van a tetőre erősítve így az átfogó méretét használjuk a számítás során. A pala átfogója 48cm, mivel 8cm-es átfedéssel teszik a tetőre őket. Az alábbi ábrán látható, hogy miként helyezkednek a paladarabok egymáshoz képest.

Palatető méretek és illeszkedés

2)  Kell hogy rálássunk a tetőre, lehetőleg teljes szélességben és teljes magasságában. Ha a tető nem szimmetrikus, fontos, hogy minden olyan oldalt le tudjunk fotózni. Fontos szabály a magastetők esetén, hogy nem kell felmenni se létrára, se a tetőtérbe, mert lentről általában sokkal jobban átláthatók.


3)  Innentől fogva csak számolgatjuk a palákat vagy a bármilyen fedőelemeket a méreteket beszorozzuk. Az alábbi ábrán egy igen egyszerű eset látható.

A számítás pedig a következő:

tetőszélesség: 24dbx0,48m=11,52m; tetőmagasság: 18dbx0,48m=8,1m.

Mivel egy egyszerű téglalap felültről van szó a felülete: 11,52mx8,1m=93,3m2. Ez egy igen nagy felület. Nem szabad elfelejteni a vápákat, és tetőéleket sem, amelyek 15cm szélességben számítandók a felmért hossz szorzatában.

Palatető felmérés
Elmondható, hogy az átlagos 10x10-esnek mondott sátortetők felülete 125-150m2 között van. A manzárd tetők 140-200m2 közöttiek, a nyeregtetők és kontyolt nyeregtetők 110m2-től az egészen óriás méretekig megtalálhatóak.
 

Mindez érthető, de mi van a lapostetőkkel?

Lapostető esetén nem igazán van minek a méretét nézni. A bitumenes lemezzel fedett lapostetők 90cm hasznos szélességéből esetleg következtethetünk az egyik befoglaló méretre, de ez inkább viszonyításhoz jó. Persze rengeteg kavicsszórt felületű tető van még manapság, ahol nincs mit tenni. Ebben az esetben van 2 további megoldás is.

Az egyik, hogy ilyenkor érdemes előkutatni a tervrajzot, amit valamilyen oknál fogva a lapostetők esetén sűrűbben őriznek meg a fiók mélyén. Ez tűnhet a legpontosabb megoldásnak, de mondanom sem kell, hogy azért előfordult már, hogy ide-oda egy-egy méterrel megtoldották az épületet - már az építéskor.

Éppen ezért érdemes egyszerűen a falazatot lemérni egy sima mérőszalag segítségével, ami tulajdonképpen ellenőrzés céljából is fontos, illetve ez a másik lehetőség. A mérést kiegészítve a tetőről készítünk néhány képet. Ebben az esetben már felmászunk, nem úgy, mint a magastetőn.


Tetőszigetelés megrendelése személyes találkozó nélkül?

Az ajánlat nem jelent semmilyen elköteleződést. Kérdéses esetben viszont alapot adhat egy személyes találkozóra. Mivel a célom, hogy pontos ajánlatot adjak, abban az esetben ha nem lesz számomra egyértelmű, én úgyis kérem a személyes találkozót. És igen, van olyan tiszta helyzet, hogy személyes találkozó nélkül köttetik az üzlet.


Nincs varázslat

Úgy gondolom, hogy ilyen módszerrel korrekt pontosságot tudunk elérni a felmérés során, amivel használható ajánlat készül. Jogos azonban a kérdés, hogy miért nem megyünk személyesen mindenhova, biztos, ami biztos? Mivel egész Magyarország területén vállalunk tetőszigeteléseket, a szezon során akár napi rendszerességű érdeklődéssel találkozok én és kollégáim is. Így aztán akkor sem juthatnánk el minden helyszínre, ha folyamatosan úton lennénk.

Kérje ajánlatunkat most!
Debreceni telephelyről országosan:

A tetőszigeteléseket és a tetőfelújításokat debreceni telephelyünkről indulva, előre szervezetten teljesítjük egész Magyarország területén. Sajnos egészen kis javító munkákat nem minden esetben tudunk elvállalni gazdaságosan. Ezért kérjük szíves megértésüket.

Az egész ország területén teljesítjük a megrendeléseket
Tetőszigetelés okosan
Tetőszigetelés blog:
Kérje ajánlatunkat
Szakértő kollégánk 1 napon belül visszahívja!

Tételes árajánlat tetőszigetelésről 48 órán belül, Önnek

Adorján Zoltán
ügyvezető

Tetőszigetelés és palatető felújítás
az ország egész területén:

 • Bács-Kiskun
 • Baranya
 • Békés
 • Borsod-Abaúj-Zemplén
 • Budapest
 • Csongrád
 • Fejér
 • Győr-Moson-Sopron
 • Hajdú-Bihar
 • Heves
 • Jász-Nagykun-Szolnok
 • Komárom-Esztergom
 • Nógrád
 • Pest
tetőfelmérés Abony,tetőfelmérés Albertirsa,tetőfelmérés Aszód,tetőfelmérés Biatorbágy,tetőfelmérés Budakalász,tetőfelmérés Budakeszi,tetőfelmérés Budaörs,tetőfelmérés Bugyi,tetőfelmérés Cegléd,tetőfelmérés Csömör,tetőfelmérés Dabas,tetőfelmérés Diósd,tetőfelmérés Dömsöd,tetőfelmérés Dunaharaszti,tetőfelmérés Dunakeszi,tetőfelmérés Dunavarsány,tetőfelmérés Érd,tetőfelmérés Erdőkertes,tetőfelmérés Fót,tetőfelmérés Göd,tetőfelmérés Gödöllő,tetőfelmérés Gyál,tetőfelmérés Gyömrő,tetőfelmérés Halásztelek,tetőfelmérés Isaszeg,tetőfelmérés Kartal,tetőfelmérés Kerepes,tetőfelmérés Kiskunlacháza,tetőfelmérés Kistarcsa,tetőfelmérés Maglód,tetőfelmérés Monor,tetőfelmérés Nagykáta,tetőfelmérés Nagykőrös,tetőfelmérés Ócsa,tetőfelmérés Őrbottyán,tetőfelmérés Páty,tetőfelmérés Pécel,tetőfelmérés Pilis,tetőfelmérés Piliscsaba,tetőfelmérés Pilisvörösvár,tetőfelmérés Pomáz,tetőfelmérés Ráckeve,tetőfelmérés Solymár,tetőfelmérés Sülysáp,tetőfelmérés Százhalombatta,tetőfelmérés Szentendre,tetőfelmérés Szigethalom,tetőfelmérés Szigetszentmiklós,tetőfelmérés Taksony,tetőfelmérés Tápiószecső,tetőfelmérés Tápiószele,tetőfelmérés Tápiószentmárton,tetőfelmérés Tárnok,tetőfelmérés Tököl,tetőfelmérés Törökbálint,tetőfelmérés Tura,tetőfelmérés Üllő,tetőfelmérés Vác,tetőfelmérés Vecsés,tetőfelmérés Veresegyház,
 • Somogy
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg
 • Tolna
 • Vas
 • Veszprém
 • Zala
palacsik

Tetejére